Hagymás-juhtúrós ravioli, petrezselymes-pritaminos vajjal
Elkészítés módja
1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. 2. Ezután a töltelékhez a juhtúrót villával összetörjük, majd belekeverjük a tejfölt, ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Most a tésztát 6 egyforma részre vágjuk, kigömbölygetjük, és külön-külön lisztezett gyúrólapon vékonyra nyújtjuk.
2. Ezután 1-1 kiskanál tölteléket teszünk a tésztára kb. 5 cm távolságra egymástól. A tésztaközöket megkenjük vizes ecsettel, és ráfektetjük a másik tésztalapot. A közöket erősen egymáshoz nyomkodjuk és a kész tésztát, késsel, vagy derelyevágóval egyforma méretűre daraboljuk. Ha elkészültünk, sós, forrásban, lévő vízben kifőzzük és leszűrjük.
3. Közben a vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott pritaminpaprikát az aprított petrezselymet és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a forró, jól lecsepegtetett raviolikat, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt közepes tűzön, összepirítjuk.
4. Ha elkészült forrón tálaljuk és friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Hagymás-juhtúrós ravioli, petrezselymes-pritaminos vajjal recepthez fűződő történet, jótanács
Juhtúró helyett, készíthetjük tehéntúróval is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.