Kókuszos keksztekercs
Elkészítés módja
1. A kakaós tésztához a kekszet a kakaóporral, a porcukorral, a rummal, a kávéval és a vízzel együtt összedolgozzuk. Ezt követően félretesszük addig, amíg el nem készül a krém.
2. Ehhez a puha margarint először magában, majd a porcukorral együtt keverjük habosra. Ezt követően beledolgozzuk a kókuszreszeléket is.
3. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kinyomkodjuk, majd kiterítjük és rátesszük a kekszmasszát. Nedves tenyérrel elnyomkodjuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, és egy sodrófa segítségével a tésztát kb. 30×20 centisre lapítjuk.
4. Rásimítjuk a kókuszos krémet, majd a konyharuha segítségével minél több csavarással fölgöngyöljük.
5. A rudat kókuszreszelékben meghempergetjük, majd egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Letakarva sokáig eláll.
Kókuszos keksztekercs recepthez fűződő történet, jótanács
Miután összeállt a kakaós tészta, tényleg csak pár percig pihentessük – amíg a tölteléket összekeverjük–, mert egy idő után megkeményedik, és nehéz lesz ellapítani.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.