Marcipános tallér

Elkészítés módja
1. A lisztet a porcukorral és a kakaóporral összeforgatjuk. A vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, azután a tojások sárgájával összegyúrjuk. Meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk. Egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük.
2. Amikor kihűlt, 2-2 korongot a mogyorókrémmel megkenve összetapasztunk.
3. A marcipánt porcukorral behintett gyúrólapon 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, és ugyanakkora (4 centis) korongokat szaggatunk belőle, mint a kakaós tésztából. Kiskéssel vagy kis kiszúróval mintákat rajzolunk a tetejére.
4. A tallérok tetejét baracklekvárral vékonyan megkenjük – erre egy ecset a legalkalmasabb –, a marcipán korongokat ráillesztjük, óvatosan egy kicsit rá is nyomkodjuk.
Marcipános tallér recepthez fűződő történet, jótanács
Marcipán helyett olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk a kis korongokat.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.