Marcipános tallér

Marcipános tallér recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  35 dkg finomliszt
•  12 dkg porcukor
•  2 dkg keserű (cukrozatlan) kakaópor
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 tojássárgája
a nyújtáshoz:
•  finomliszt porcukor
•  az „összeragasztáshoz”
•  4 evőkanál csokoládés mogyorókrém
a tetejére:
•  3 evőkanál sárgabaracklekvár
•  10-10 dkg rózsaszínű- sárga- és fehér marcipánmassza

Elkészítés módja

1. A lisztet a porcukorral és a kakaóporral összeforgatjuk. A vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, azután a tojások sárgájával összegyúrjuk. Meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk. Egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük.

2. Amikor kihűlt, 2-2 korongot a mogyorókrémmel megkenve összetapasztunk.

3. A marcipánt porcukorral behintett gyúrólapon 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, és ugyanakkora (4 centis) korongokat szaggatunk belőle, mint a kakaós tésztából. Kiskéssel vagy kis kiszúróval mintákat rajzolunk a tetejére.

4. A tallérok tetejét baracklekvárral vékonyan megkenjük – erre egy ecset a legalkalmasabb –, a marcipán korongokat ráillesztjük, óvatosan egy kicsit rá is nyomkodjuk.

Marcipános tallér recepthez fűződő történet, jótanács

Marcipán helyett olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk a kis korongokat.

A leírásban szereplő Marcipános tallér recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (marcipán) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.