Diós vagy mákos bögretészta

Elkészítés módja
1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Egyenként a tojásokat beledolgozzuk, azután sorban a többi hozzávalót is belekeverjük.
2. Egy kb. 20x30 centis, magas falu tepsit kikenünk, belisztezünk, majd a masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem ragad rá a massza.
3. Megvárjuk a míg kihűl, vágódeszkára borítjuk és hosszában kettévágjuk. Az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot ráillesztjük. Az is jó megoldás, ha a tésztát lapjában vágjuk ketté, úgy töltjük meg a lekvárral. 1-2 órán át várunk, hogy a tészta a lekvárt kissé magába szívja, majd fölszeleteljük. Vaníliás porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.
Diós vagy mákos bögretészta recepthez fűződő történet, jótanács
Mindkét tésztát maréknyi mazsolával is gazdagíthatjuk, és reszelt citrom-, meg narancshéjjal is ízesíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.