Túrós táska

Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kiskanál cukrot hozzáadunk, kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel és cukorral, az olvasztott, de nem meleg vajjal vagy margarinnal, megsózva, a citromhéjjal ízesítve, 6-8 perc intenzív dagasztással hólyagosra kidolgozzuk. Közben beledolgozzuk a tojássárgáját is. Akkor jó, amikor az edény falától elválik. Nem kell megijedni attól, hogy a tészta eleinte csak egy ragacsos massza, addig kell dagasztani, amíg jó nem lesz. Ezt a műveletet konyhai robotgép dagasztókarjával vagy a kenyérsütő gép kelesztő fokozatán is elvégezhetjük. Konyharuhával letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, de szitán is áttörhetjük, így krémesebb lesz a töltelék állaga. A búzadarával és a kétféle cukorral összekeverjük, a habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
3. A tésztát kb.32x40 centisre kinyújtjuk, és 8x8 centis négyzetekre vágjuk. A túrótölteléket a közepükre halmozzuk. A tészta négy sarkát a töltelékre hajtjuk, és felül, középen összefogjuk.
4. Kikent vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakjuk, de nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük megkelni. Felvert tojással lekenjük, majd közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25-30 perc alatt megsütjük.
Túrós táska recepthez fűződő történet, jótanács
A tölteléket reszelt citromhéjjal és mazsolával is ízesíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.