Kapros túrós lepény

Kapros túrós lepény recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  4 dl tej
•  1 kiskanál kristálycukor
•  2 dkg élesztő
•  60 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
•  4 evőkanál porcukor
•  7 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 tojássárgája
•  fél mokkáskanál só
a töltelékhez:
•  50 dkg tehéntúró
•  2 tojás
•  4 evőkanál búzadara
•  2 dl tejföl
•  1 csomag vaníliás cukor
•  6 evőkanál kristálycukor
•  1 nagy csokor kapor
•  2 tojásfehérje
a tészta nyújtásához:
•  kb. 1 evőkanál finomliszt
a tepsi kikenéséhez:
•  3 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tejet meglangyosítjuk. 1 decit kimerünk belőle, a kristálycukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és langyos helyen kb. 15 perc alatt megfuttatjuk (ez nem jelenti azt, hogy körbe kell rohanni vele a háztömböt, egyszerűen csak félretesszük).

2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, a tejes élesztőt beleöntjük. Ide kerül a porcukor, az olvasztott vaj vagy margarin, a tojássárgája meg a só is. Dagasztani kezdjük úgy, hogy közben apránként a többi tejet is belegyúrjuk. Akkor jó, ha az edény falától elválik, közepesen kemény kelt tészta lesz belőle. Letakarva, langyos helyen kb. 45 percen át kelesztjük.

3. Közben a túrót áttörjük, a tojássárgájával, a búzadarával, a tejföllel, a vaníliás cukorral és a cukorral összekeverjük. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kaprot finomra vágjuk, a túrókrémhez keverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.

4. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon ellapítjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, a tésztát ráfektetjük. A túrós masszát a tetején elsimítjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Langyosan, kockákra vágva tálaljuk, esetleg a tetejét porcukorral is behinthetjük

A leírásban szereplő Kapros túrós lepény recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (túrós lepény, kapros túrós lepény, lepény) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.