Macaron

Elkészítés módja
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a porcukrot és újból kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a mandulalisztet és ételfestékkel kívánság szerint megszínezzük.ű
2. Ezután sima csővel ellátott habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe, 10 forintos nagyságú halmokat nyomunk belőle.
3. Végül 160 °C-os sütőben, 15 perc alatt simára, fényesre sütjük. Ha elkészült, kihűtjük. Közben elkészítjük a kívánt krémet.
4. Tálaláskor a macaronok felét megfordítjuk, a krémet sima csöves habzsákba szedjük, kevés krémet nyomunk a hátoldalukra, majd rátesszük a macaronok másik felét és finoman kicsit összenyomjuk.
5. Ezután pár órát hűvös helyen pihentetjük, és ízlésesen tálaljuk.
Kávékrém:1. 1 eszpresszókávét, 1 kiskanál finomra őrölt feketekávéval, 2 tojássárgával, 6 deka porcukorral elkeverünk, majd vízgőzfürdő felett sűrűre főzzük és kihűtjük.
2. Ezután apránként összekeverjük a 6 deka habosra kevert vajjal, és még puhán megtöltjük vele a macaronokat.
Pisztáciakrém:1. 10 dkg puha vajat 6 deka porcukorral habosra keverünk, majd belekeverünk 5 deka sótlan, pirított darált pisztáciát, és még puhán megtöltjük vele a macaronokat.
Eper vagy málnakrém:1. 2 tojássárgát 0,7 deci édes eper- vagy málnaszörppel elkeverünk, majd vízgőzfürdő fölött sűrűre főzzük és kihűtjük.
2. Végül apránként belekeverjük a 6 deka habosra kevert vajat, és még puhán megtöltjük vele a macaronokat.
Macaron recepthez fűződő történet, jótanács
A megadott mennyiségből 25-30 db macaron készíthető.
Csoda szépek!
Nagyon szépek!
Már jó ideje tervezgetem, hogy ha már ekkora boom-ja van napjainkban ennek az édességnek, jómagam is kipróbálom. De mivel mostanság sok az idénygyümölcs, így mindig félreteszem. Na de ami késik, nem múlik...
Egyetértek Mesykével, jópofák ezek a kis "hablabdák"! :)
Nagyon cukik:)