Mézeskalács házikó
Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy lábasban keverjük össze a vajat, a cukrot, a szirupot vagy a mézet, majd ezeket melegítsük fel közepes hőfokon.
2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, majd adjuk hozzá a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá pár csepp vizet.
3. Nyújtsuk ki a tésztát és sablon segítségével vágjuk ki a házikó falait. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és tegyük a sütőbe. Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.
4. Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd tegyük habzsákba. Ez fogja a ház falait és a tetőt összeragasztani. Ezután pihentessük 3 órán keresztül, hogy megszáradjon. A díszítéshez használjunk dekor tollat, cukorkákat vagy porcukrot.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.