Répatorta

Elkészítés módja
1. A sárgarépát megtisztítjuk, majd finomra reszeljük. A diót a csokoládéval együtt durvára vágjuk, és egy kevés liszttel összeforgatjuk. A margarint a barna cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a reszelt narancshéjat beleszórjuk. A tojásokat egyenként elkeverjük benne, majd a zsemlemorzsát meg a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk. Végül a csokis diót és a répát is beleforgatjuk.
2. Vajjal kikent és morzsával behintett közepes méretű tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben, 175°C) 40 perc alatt megsütjük.
3. Amíg hűl elkészítjük a mázat. Ehhez a cukrot a citromlével, jól elkeverjük, egy kissé meg is melegíthetjük. A lényeg, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
4. Amikor a tészta már kihűlt a mázat a tetejére simítjuk. A szárított virágszirmot egyenletesen rászórjuk. Amikor a máz megdermedt csinosan földaraboljuk, majd falatozás közben begyűjtjük a dícsérő szavakat.
Répatorta recepthez fűződő történet, jótanács
A virágszirom készen kapható, általában távol-keleti élelmiszereket forgalmazó üzletekben.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.