Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes

Elkészítés módja
1. Az aszalt szilvát földaraboljuk, a legjobb, ha negyedekbe vágjuk. Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk. Felületüket a dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve a szilva, majd az egészet olvasztott vajjal vagy margarinnal és mézzel meglocsolunk.
2. A fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük, akár a piskótatekercset szokás. Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük.
3. Közepesen forró sütőben (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb.25 percig sütjük.
4. A mázhoz valókat kevergetve kis lángon felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd a kihűlt rétest megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.