Barna rizses zöldségek
Elkészítés módja
1. A rizst előfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és apró kockákra vágom.
2. Az olajat felteszem egy edénybe forrósodni, rádobom a kockákra vágott sárgarépát, a karikákra vágott cukkinit, az apróra vágott rókagombát.
3. A leveskockát meleg vízben feloldom és hozzáadom a zöldségekhez, majd lefedem és hagyom párolódni.
4. Amint megpuhultak a zöldségek, hozzáadom az előfőzött rizshez.
5. A paprikát apróra vágom és a kockára vágott tojással, a darabolt főtt sonkával összekeverem.
6. Sózom, borsozom és megszórom aprított petrezselyemmel.
7. A sajt felét lereszelem és a rizses zöldséggel összekeverem.
8. Az egészet egy sütőedénybe öntöm, a tetejét meghintem reszelt sajttal és lefedem az edényt.
9. Kb. 190-200 fokon, kb. 20-25 percig lefedve párolom, majd leveszem, a tetejét megszórom a maradék reszelt sajttal és visszateszem a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
10. Nagyon finom önálló ételként savanyúval ajánlom fogyasztani.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.