Tápióbicskei töltött káposzta

Tápióbicskei töltött káposzta recept
Hozzávalók
•  15 dkg rizs
•  2 nagy vöröshagyma
•  4-5 evőkanál olaj
•  50 dkg füstölt sertéscomb
•  50 dkg sertéscomb
•  1 fej fokhagyma
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
• 
•  2 tojás
•  20 savanyúkáposzta-levél
•  csontleves (leveskockából is készülhet)
a bundázáshoz:
•  10 evőkanál finomliszt
•  4 tojás
•  12 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
•  bő olaj
a tálaláshoz:
•  1 csokor kapor
•  6 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A rizst félpuhára főzzük, hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a megforrósított olajon üvegesre sütjük, hűlni hagyjuk. A kétféle húst ledaráljuk. Az így előkészített hozzávalókat összekeverjük, az elkapart fokhagymával, a borssal és a pirospaprikával fűszerezzük, kissé megsózzuk. A tojásokat beledolgozzuk.

2. A káposztalevelek vastag erét kivágjuk (elvékonyítjuk), majd az ízes húsos masszával megtöltjük, két végét a batyuba gyűrögetjük. Olyanok legyenek mint amilyet a hagyományos töltött káposztához szokás készíteni, de semmi esetre sem túl nagyok.

3. Ezután forrásban lévő csontlevesben vagy ételízesítős vízben 40-45 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk.

4. Végül a lisztben, a felvert tojásban meg a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk (a tojásban és a morzsában akár duplán is), és bő, forró olajban pár perc alatt ropogós pirosasra sütjük. Jól lecsöpögtetjük. Fölaprított kaporral fűszerezett tejföllel meglocsolva tálaljuk. Nagyon mutatós, ha rézsút félbevágjuk, amikor a tányérokra kerül.

A leírásban szereplő Tápióbicskei töltött káposzta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött káposzta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.