Tápióbicskei töltött káposzta
Elkészítés módja
1. A rizst félpuhára főzzük, hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a megforrósított olajon üvegesre sütjük, hűlni hagyjuk. A kétféle húst ledaráljuk. Az így előkészített hozzávalókat összekeverjük, az elkapart fokhagymával, a borssal és a pirospaprikával fűszerezzük, kissé megsózzuk. A tojásokat beledolgozzuk.
2. A káposztalevelek vastag erét kivágjuk (elvékonyítjuk), majd az ízes húsos masszával megtöltjük, két végét a batyuba gyűrögetjük. Olyanok legyenek mint amilyet a hagyományos töltött káposztához szokás készíteni, de semmi esetre sem túl nagyok.
3. Ezután forrásban lévő csontlevesben vagy ételízesítős vízben 40-45 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk.
4. Végül a lisztben, a felvert tojásban meg a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk (a tojásban és a morzsában akár duplán is), és bő, forró olajban pár perc alatt ropogós pirosasra sütjük. Jól lecsöpögtetjük. Fölaprított kaporral fűszerezett tejföllel meglocsolva tálaljuk. Nagyon mutatós, ha rézsút félbevágjuk, amikor a tányérokra kerül.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.