Bajor rakott burgonya
Elkészítés módja
1. A burgonyát megmossuk, majd héjában megfőzzük. Leszűrjük, kissé kihűtjük, meghámozzuk, majd amikor teljesen kihűlt, fél centi vastag karikákra szeljük.
2. A sonkát apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tejszínnel és a tojássárgájával simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a burgonyát és a sonkát lazán beleforgatjuk.
3. Egy peremes tűzálló tálat a vajjal kikenünk, a zsemlemorzsával megszórjuk, majd a burgonyás masszát belesimítjuk, a reszelt sajttal betakarjuk, majd előmelegített sütőben, 180°C-on ( légkeveréses sütőben 165°C) 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
De jó, igazán öröm, ha egy-egy recept felkerül önöknél a készítendők listájára. Nem fog csalódni benne a család. :)
Ez készül holnap.
Debreceni kolbásszal,füstölt sajttal megszórva.
Köszönöm szépen.