Libahúsos ricset házi köményes kiflivel

Libahúsos ricset házi köményes kiflivel recept
Hozzávalók
a ricsethez:
•  50 dkg szárazbab
•  1.5 kg füstölt libahús (legjobb a comb)
•  2-2 nagy sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  1 termetes vöröshagyma
•  25 dkg árpagyöngy (gersli)
• 
•  6-7 dkg zsír vagy 6 evőkanál olaj
•  1 evőkanál finomliszt
•  1 evőkanál jóféle pirospaprika
a köményes kiflihez:
•  5 dl tej
•  5 dkg élesztő
•  egy maréknyi kristálycukor
•  1 kg finomliszt
• 
•  10 dkg zsír
a tetejére:
•  1 tojás
•  kb. 2 evőkanál köménymag
•  durva szemű só

Elkészítés módja

1. A ricsethez babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A füstölt hússal, ha túl sós, szükség esetén 1-2 órára szintén ezt műveljük. Ezután egyben feltesszük főni a megtisztított, egészben hagyott zöldségekkel és a bevagdalt hagymával együtt.

2. Egy másik edényben a babot, míg egy harmadikban a jól átmosott árpagyöngyöt főzzük puhára. Ha kész, mindkettőt leszűrjük, leöblítjük, összekeverjük, és annyi füstölt levet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.

3. A megpuhult füstölt húst meg a zöldséget fölkockázzuk, a babos keverékhez adjuk, fölforraljuk, és ha kell, megsózzuk. A zsírból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről levéve a pirospaprikát belekeverjük. A ricset levét ezzel kissé besűrítjük, de fontos, hogy ne legyen olyan sűrű, mint egy főzelék. Házi köményes kiflivel kínáljuk.

4. Ehhez a tejet meglangyosítjuk, és egy részében az élesztőt a cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, közepét kimélyítjük, az élesztőt beleöntjük, egy kevés liszttel összekeverjük, 10 percig pihentetjük. Ezután a maradék tejjel és egy kevés sóval összegyúrjuk.

5. A tésztát négy részre osztjuk, majd a cipókat belisztezett deszkán egyenként kerek lappá nyújtjuk. Olvasztott zsírral megkenjük, átlósan 8 részre vágjuk, körcikkenként felcsavarjuk, majd kifli alakúra \"görbítjük\", ügyelve arra, hogy a körcikk csúcsa a kiflik belső íve felé mutasson.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (egy tepsiben kb. 8 darab fér el kényelmesen), és kb. 1 órán át kelesztjük, ezalatt duplájukra nőnek. Végül a tetejüket fölvert tojással megkenjük, köménymaggal és durva szemű sóval meghintjük. Sütőben nagy lánggal mintegy 20 perc alatt világosbarnára sütjük.

A leírásban szereplő Libahúsos ricset házi köményes kiflivel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kifli) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több kifli recept
Még több kifli recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.