Spárgás húsgombóc

Spárgás húsgombóc recept
Hozzávalók
a húsgombóchoz:
•  40 dkg kétszer ledarált borjúhús
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 tojás
•  3 evőkanál zsemlemorzsa
a főzéshez:
•  5 dl húsleves (leveskockából is készülhet)
a raguhoz:
•  80 dkg spárga (lehet fehér és zöld is)
•  diónyi vaj
•  1 narancs héja
•  késhegynyi reszelt szerecsendió
• 
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors (fehér is lehet)
•  csipetnyi kristálycukor
•  1 nagy csokor petrezselyem
•  1 evőkanál finomliszt
•  1.5 deci főzőtejszín

Elkészítés módja

1. Először a húsgombócot készítjük el. A finomra darált húst kb. 1 csapott kiskanál sóval, meg fél mokkáskanál őrölt borssal ízesítjük, és a tojással meg a zsemlemorzsával alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle – a húsgolyók közepébe 1-1 kis darab sajt is kerülhet.

2. Ha van maradék húslevesünk, akkor abban, ha nincs, 5 deci vízben feloldott leveskockából készült lében lefedve 5 percig főzzük.

3. A spárgákat megmossuk, konyharuhán megszikkasztjuk, majd gondosan megtisztítjuk: szálanként a tenyerünkbe fektetjük, majd ha van, speciális hámozóval vagy burgonyatisztítóval a fejtől lefelé haladva vékony külső héjat lehántjuk. Ezután 2-3 centis ferde darabokra vágjuk.

4. A húslevesben fővő gombócokhoz adjuk – a levét nem kell leszűrni –, a vajat belemorzsoljuk, a narancshéjat beledobjuk, a reszelt szerecsendióval, a sóval, a borssal és a cukorral ízesítjük. Ismét lefedjük, és addig főzzük, amíg a spárga meg nem puhul. Ez úgy 12 perc. Ekkor a narancshéjat kivesszük belőle, és az ételt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

5. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, és a ragu levéből egy merőkanálnyit hozzáadunk. Jól elkeverjük, majd a húsgombócos spárgához öntjük, és 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.

A leírásban szereplő Spárgás húsgombóc recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.