Spárgás húsgombóc
![Spárgás húsgombóc recept](/receptkepek/800/600/spargas-husgomboc-690.jpg)
Elkészítés módja
1. Először a húsgombócot készítjük el. A finomra darált húst kb. 1 csapott kiskanál sóval, meg fél mokkáskanál őrölt borssal ízesítjük, és a tojással meg a zsemlemorzsával alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle – a húsgolyók közepébe 1-1 kis darab sajt is kerülhet.
2. Ha van maradék húslevesünk, akkor abban, ha nincs, 5 deci vízben feloldott leveskockából készült lében lefedve 5 percig főzzük.
3. A spárgákat megmossuk, konyharuhán megszikkasztjuk, majd gondosan megtisztítjuk: szálanként a tenyerünkbe fektetjük, majd ha van, speciális hámozóval vagy burgonyatisztítóval a fejtől lefelé haladva vékony külső héjat lehántjuk. Ezután 2-3 centis ferde darabokra vágjuk.
4. A húslevesben fővő gombócokhoz adjuk – a levét nem kell leszűrni –, a vajat belemorzsoljuk, a narancshéjat beledobjuk, a reszelt szerecsendióval, a sóval, a borssal és a cukorral ízesítjük. Ismét lefedjük, és addig főzzük, amíg a spárga meg nem puhul. Ez úgy 12 perc. Ekkor a narancshéjat kivesszük belőle, és az ételt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
5. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, és a ragu levéből egy merőkanálnyit hozzáadunk. Jól elkeverjük, majd a húsgombócos spárgához öntjük, és 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.