Ricset

Elkészítés módja
1. A ricsethez a babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A füstölt hússal, ha túl sós, szükség esetén 1-2 órára szintén ezt műveljük. Ezután egy darabban feltesszük főni a megtisztított, egészben hagyott zöldségekkel és a hagymával együtt. A babérlevéllel és a majoránnával fűszerezzük.
2. Egy külön edényben a babot, míg egy harmadik edényben a jól átmosott árpagyöngyöt főzzük puhára. Ha kész, mindkettőt leszűrjük, leöblítjük, összekeverjük, és annyi füstölt levet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.
3. A megpuhult füstölt húst meg a zöldségeket fölkockázzuk, a babos keverékhez adjuk, fölforraljuk, és ha kell, megsózzuk.
4. A zsírból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről lehúzva a pirospaprikát belekeverjük, és a ricset levét ezzel kissé besűrítjük. Még melegen tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.