Ratatouille (francia lecsó)

Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a cukkini és a padlizsán végeit levágjuk, a paradicsomok szárát kimetsszük. Ezután az összes zöldséget 2-3 centis kockákra vágjuk.
2. A hagymát a zúzott fokhagymával együtt egy lábasban vagy nagy széles serpenyőben, a közepesen forró olajban 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk. Először a paprikát, 3 perc múlva pedig a padlizsánt is hozzáadjuk. Újabb 3-4 percig sütjük, majd belekeverjük a cukkinit is.
3. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított zöldfűszerekkel megszórjuk. Egy pohárnyi vizet öntünk rá, és kis lángon 3 percig pároljuk.
4. Végül beledobjuk a paradicsomot, még 3-4 percig főzzük.
Ez a fogás a mediterrán országokban olyan kedvelt, hogy melegen, reggeliként is felszolgálják. Persze igazából önálló ebéd vagy vacsora, mégpedig puha kenyérrel és egy pohár jófajta száraz vörösborral.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.