Székelykáposzta székely módra

Elkészítés módja
1. A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl sósnak találjuk, bő hideg vízzel átmossuk, majd egy fazékba rakjuk. Az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és kaporral, valamint a belemorzsolt borsikafűvel fűszerezzük.
2. A húst megmossuk, kb. 2 centis kockákra vágjuk, a káposztához adjuk. Beletesszük egészben a kicsumázott paprikát, kissé megborsozzuk, majd a tetejét közepesen vastag sonkaszeletekkel befedjük. Ügyeljünk arra, hogy a sonka ne legyen sós, ezért ha kell, a főzést megelőzően néhány órára vízbe is áztathatjuk.
3. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, kis rést hagyva lefödjük, közepes lángon fölforraljuk. Ekkor kis lángra állítjuk, és kb. 1,5 órán át főzzük.
4. Amikor kész, a sonkát leemeljük a tetejéről, és kockákra vágva rakjuk vissza a káposztához. Tejföllel és puha kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.