Petrezselymes sült újkrumpli tonhalkrémmel

Petrezselymes sült újkrumpli tonhalkrémmel recept
Hozzávalók
•  1 kg újburgonya
• 
•  1 dl olívaolaj
•  1 nagy csokor petrezselyem
A tonhalkrémhez:
•  1 tojássárgája
•  20 dkg tonhalkonzerv
•  frissen őrölt bors
•  néhány csepp citromlé
•  1 pohár tejföl
•  néhány szem kapribogyó

Elkészítés módja

1. A burgonyát megmossuk, ledörzsöljük, és egy tepsibe szórjuk. Meghintjük sóval, meglocsoljuk az olajjal, és hogy mindenhol érje, rázogatva, dobálva összeforgatjuk.

2. 200 °C-ra előmelegített sütőben 45–50 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Közben a petrezselymet apróra vágjuk, majd a sütés befejezése előtt 1-2 perccel a burgonyára szórjuk, s ismét összerázogatjuk.

3. A tojássárgáját egy tálban kikeverjük a halról rácsepegtetett olajjal, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük, és belekeverjük a tejfölt. A haldarabokat villával beletörjük, végül az apróra vágott kapribogyót beleforgatjuk. A megsült krumpli mellé kínáljuk.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.