Lencsesólet háromféle hússal

Lencsesólet háromféle hússal recept
Hozzávalók
•  30 dkg lencse
•  2-3 közepes vöröshagyma
•  10 dkg libazsír (lehet 7-8 evőkanál olaj is)
•  20 dkg füstölt kolbász
•  2 evőkanál finomliszt
•  1 füstölt pulykacomb
•  1 füstölt libamell vagy 1-2 füstölt libacomb
•  20-25 dkg füstölt marhaszegy
•  10 dkg árpagyöngy (gersli)
•  2-3 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál Erős Pista
•  2 babérlevél
•  fél kiskanál őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A lencsét átválogatjuk, megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olvasztott libazsíron, egy olyan lábasban, amelyiket a sütőbe is betehetjük, megfonnyasztjuk. A karikákra vágott kolbásszal tovább pirítjuk, azután a liszttel meghintjük. 1-2 percig pirítjuk, és kb. 2 liter hideg vízzel fölöntjük.

2. A füstölt húsokat, a lencsét és az árpagyöngyöt belerakjuk. A zúzott fokhagymával, az Erős Pistával, a babérlevéllel meg a borssal fűszerezzük, és amíg fel nem forr, többször belekeverünk.

3. Ekkor lefedjük, és sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (130-140 °C) kb. 2,5 óra alatt az ételt puhára pároljuk. Közben a lábast többször megrázzuk, így keverjük meg az ételt. Ha kész, utánaízesítjük.

Lencsesólet háromféle hússal recepthez fűződő történet, jótanács

Lencse helyett hideg vízbe áztatott és lecsöpögtetett szárazbabból is készíthetjük, de ennek kb. 2 órával több főzés kell.

A leírásban szereplő Lencsesólet háromféle hússal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sólet) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.