Lencsesólet háromféle hússal
Elkészítés módja
1. A lencsét átválogatjuk, megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olvasztott libazsíron, egy olyan lábasban, amelyiket a sütőbe is betehetjük, megfonnyasztjuk. A karikákra vágott kolbásszal tovább pirítjuk, azután a liszttel meghintjük. 1-2 percig pirítjuk, és kb. 2 liter hideg vízzel fölöntjük.
2. A füstölt húsokat, a lencsét és az árpagyöngyöt belerakjuk. A zúzott fokhagymával, az Erős Pistával, a babérlevéllel meg a borssal fűszerezzük, és amíg fel nem forr, többször belekeverünk.
3. Ekkor lefedjük, és sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (130-140 °C) kb. 2,5 óra alatt az ételt puhára pároljuk. Közben a lábast többször megrázzuk, így keverjük meg az ételt. Ha kész, utánaízesítjük.
Lencsesólet háromféle hússal recepthez fűződő történet, jótanács
Lencse helyett hideg vízbe áztatott és lecsöpögtetett szárazbabból is készíthetjük, de ennek kb. 2 órával több főzés kell.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.