Hagymaropogós
Elkészítés módja
1. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. egy fél órára (nagyobbra vágjuk mint pl. a pörkölt alá valót).
2. A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával, az őrölt csilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
3. A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.
4. Egy serpenyőbe hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás-masszából. Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra (közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön).
5. Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Hagymaropogós recepthez fűződő történet, jótanács
Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.