Zöldséges rétes, paprikamártással
Elkészítés módja
1. Az olívaolajat egy műanyag tálba öntjük, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, a zöldborsót, a kukoricát, és a rózsáira szedett karfiolt. Összeforgatjuk, a tetejével lefedjük, és mikroba téve roppanósra pároljuk. Ha elkészült jól lecsepegtetjük, keverőtálba tesszük, majd ha kicsit meghűlt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és hozzáadjuk a tojást, a tört burgonyát, és 3 deka olvasztott vajat. Az egészet jól összekeverjük, majd 3-3 réteslapot 1-1 konyharuhára terítünk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és a felénk eső részére hosszanti irányban rákanalazzuk a fele-fele tölteléket.
2. Ezután a konyharuhával nem túl szorosan felcsavarjuk, megkenjük vajjal, majd a szilikon sütőlapot tepsibe fektetjük, és rátesszük a két rétes rudat. Ezután 180c-os sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük, majd közben elkészítjük a mártást.
3. A kaliforniai paprikákat félbevágjuk, a forró sütőben megsütjük, majd késsel leszedjük a héját, és kisebb darabokra vágjuk. A vajat a felolvasztjuk, hozzáadjuk a paprikát, kicsit összepirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és fokozatosan annyi zöldséglevest öntünk hozzá, hogy sűrűbb mártást kapjunk. Ezután krémesre turmixoljuk, majd ha újból felforrt beleöntjük a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. 3.Ha elkészült a rétes10 percet pihentetjük, majd enyhén srégen kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk
4. Tálaláskor tányérra tesszük, és körbelocsoljuk a paprikamártással.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.