Babos töltött paprika
Elkészítés módja
1. A babot 3-4 órára hidegvízbe áztatjuk, majd enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük. A főzőlevében hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, leöblítjük.
2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a forró olajon megfuttatjuk. A zúzott fokhagymát beledobjuk, a babot hozzáadjuk, kevergetve kislángon néhány percig pároljuk. Közben a sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra metéljük, a petrezselymet fölaprítjuk, majd mindkettöt a babhoz adjuk, kissé összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
3. A paprikák csumáját kivágjuk, magjait eltávolítjuk, majd keresztben félbevágjuk. Vágott felükkel felfelé egy olajjal vékonyan bekent tepsire sorakoztatjuk. A paprikákat a babos töltelékkel megtöltjük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165°C) 25 perc alatt megsütjük. Tetejét petrezselyem levelekkel díszíthetjük.
Tessék kipróbálni, garantált a siker.
Nagyon jól hangzik!
Minden receptet meglehet reformálni, tessék bátran kipróbálni.
Érdekes ízű lehet, a sárgarépát a durvareszelőn lereszelném, mert zsülienre az mesterszakács munka,
nekem problémás lenne így vágni, és reszelt sajttal megszórnám a sütés vége felé.