Sok sajttal sült cukkini finom tésztasalátával
Elkészítés módja
1. A cukkini törzsét kicsit ferdén, 0,5 centi vastagon fölszeleteljük. A fűszeres sóval meg a borssal bedörzsöljük. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és a cukkinit 4-5 perc alatt megsütjük benne. Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd egy tepsire kis halmokat rakunk belőle. 5-6 darab kerüljön egymásra.
2. Mindegyikre másféle sajtot teszünk, amit forró sütőben 6-8 perc alatt ráolvasztunk. Többféle sajtosat teszünk minden tányérra. A tésztasaláta remekül kiegészíti ezt a fogást.
3. Ehhez a tésztát kifőzzük, leszűrjük. A konzerv zöldborsót és kukoricát lecsöpögtetjük; ha fagyasztottak, akkor enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Az újhagymát fölkarikázzuk, a kígyóuborkát meg a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a borsóval és a kukoricával együtt a tésztához keverjük.
4. A hagymát lereszeljük, az olajon megfonnyasztjuk. A tejszínt meg a tejet ráöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, az origanóval fűszerezzük. Ha forr, a reszelt sajtot beleszórjuk, és 3-4 percig főzzük. Kevergetve hűlni hagyjuk. Végül a zöldséges tésztával összekeverjük, de csak az utolsó pillanatban, különben a tészta mindet beszívja.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.