Padlizsán tökmagos rizzsel

Padlizsán tökmagos rizzsel recept
Hozzávalók
•  2 zsenge egyenként kb. 35 dkg-os padlizsán
•  1 citrom
•  4 evőkanál olívaolaj
•  1 közepes vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 nagy piros húsú paprika
•  2-3 evőkanál tökmag
• 
•  őrölt fekete bors
•  kardamom
•  2 evőkanál reszelt parmezán sajt
•  kb.20 dkg hosszú szemű párolt rizs (főzve és nem nyersen mérve)
•  2 evőkanál tökmagolaj
a tálaláshoz:
•  tökmagolaj
•  pirított tökmag

Elkészítés módja

1. A padlizsánokat lapjában félbevágjuk, belsejüket egy kanállal kikaparjuk. A kivájt padlizsánbelsőt kis kockákra vágjuk, egy kevés citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A padlizsánteknőket (erre is csepegtethetünk egy kevés citromlevet) kiolajozott tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 10-15 percig sütjük.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra, a paprikát apró kockákra vágjuk. Mindezeket a fölkockázott padlizsánnal együtt 2 evőkanál tökmagolajon rázogatva-kevergetve megpirítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével és kardamommal fűszerezzük. A párolt rizst és a parmezánt is hozzákeverjük.

3. A sült padlizsánok üregét az ízes rizses masszával megtöltjük, majd további kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe, de előtte még a tepsire pár csepp vizet fröccsentünk.

4. Tálaláskor a töltött padlizsánokat tányérra rakjuk, díszítésképpen egy kevés tökmagolajjal körbelocsoljuk, és néhány szem pirított tökmagot szórunk köré.

A leírásban szereplő Padlizsán tökmagos rizzsel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.