Padlizsán tökmagos rizzsel

Elkészítés módja
1. A padlizsánokat lapjában félbevágjuk, belsejüket egy kanállal kikaparjuk. A kivájt padlizsánbelsőt kis kockákra vágjuk, egy kevés citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A padlizsánteknőket (erre is csepegtethetünk egy kevés citromlevet) kiolajozott tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 10-15 percig sütjük.
2. Közben elkészítjük a tölteléket. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra, a paprikát apró kockákra vágjuk. Mindezeket a fölkockázott padlizsánnal együtt 2 evőkanál tökmagolajon rázogatva-kevergetve megpirítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével és kardamommal fűszerezzük. A párolt rizst és a parmezánt is hozzákeverjük.
3. A sült padlizsánok üregét az ízes rizses masszával megtöltjük, majd további kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe, de előtte még a tepsire pár csepp vizet fröccsentünk.
4. Tálaláskor a töltött padlizsánokat tányérra rakjuk, díszítésképpen egy kevés tökmagolajjal körbelocsoljuk, és néhány szem pirított tökmagot szórunk köré.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.