Mozzarellával töltött tökfasírt

Mozzarellával töltött tökfasírt recept
Hozzávalók
•  1 db zsenge cukkini /60 dkg)
•  40 dkg csillagtök
•  4 ek. finomliszt
•  1 mk. sütőpor
•  2 db tojás
•  1 db tejben áztatott zsemle kifacsarva
•  2 gerezd fokhagyma reszelve
•  2 ek zsemlemorzsa
•  2 ek tejföl
•  1 mk. őrölt bors vagy ízlés szerint
•  Só ízlés szerint
A hempergetéshez:
•  10 dkg körüli zsemlemorzsa
A töltéshez:
•  9 db mozzarella golyó
A sütéshez:
•  6 dl étolaj

Elkészítés módja

1. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és durvára lereszeljük.

2. A csillagtököt meghámozzuk, a belsejét kivájjuk és lereszeljük.

3. A lereszelt tököket besózzuk. 20 perc múlva kifacsarjuk.

4. A tököket és tojásokkal borssal, sóval, zúzott fokhagymával, valamint tejföllel, zsemlével, zsemlemorzsával és a sütőporral elkevert liszttel elkeverjük.

5. Egy púpozott evőkanál massza közepére egy mozzarella golyót teszünk és szép gombóccá formázzuk. A megadott hozzávalókból 9 db nagyobbacska gombócot tudunk formázni.

6. Zsemlemorzsába forgatjuk és hevített olajban, fedő alatt lassú tűznél kisütjük őket.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.