Fűszeres salátával töltött karalábé
Elkészítés módja
1. A karalábékat vékonyan meghámozzuk, és a közepüket karalábévájóval kifúrjuk. Lábosba rakjuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A leves kockát belemorzsoljuk, felforraljuk, majd közepes lángon, lefödve kb, 25 percig főzzük.
2. A főzővízből kiemeljük, lecsöpögtetjük, majd kihűtjük.
3. Amíg a karalábé kihűl, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a karalábé kivájt belsejét kis kockákra daraboljuk és keverő tálba töltjük. A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk, félbevágva magházát kivájjuk, húsát kis kockákra vágjuk, akárcsak a megtisztított retket és a kígyóuborkát. Az újhagymát, zöldjével együtt vékony karikákra szeljük, majd mindezeket a karalábékockákra szórjuk. A fölaprított petrezselyemmel meghintjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a durvára vágott bazsalikommal fűszerezzük, az olívaolajjal meglocsoljuk és jól összeforgatjuk.
4. A fűszeres salátát a kihűlt karalábék üregébe töltjük, tetejét szeletelt retekkel és petrezselyemmel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.