Forró babpüré lyoni módra

Elkészítés módja
1. A babot egy tálba öntjük, és merülőmixerrel pürévé keverjük. Átkanalazzuk egy lábasba, de még nem kell vele mást csinálni.
2. A hagymát megtisztítjuk, 3 milliméter vastag karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. Enyhén megsózzuk, a lisztbe forgatjuk. Lerázogatjuk, azután egy serpenyőben, bő olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük, konyhai papírtörlőre szedve jól lecsöpögtetjük.
3. A babpürét fakanállal keverve megforrósítjuk, majd 4 mélytányérban elosztjuk, és a forró sülthagymával megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.