Hagymás dödölle
Elkészítés módja
1. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi – ez kb. 1 liter –, megsózzuk, majd jó puhára főzzük.
2. A lisztet egy serpenyőben, közepes lángon, szorgalmasan keverve 8-10 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk. A burgonyát levében fakanállal jól összetörjük, azután a lisztet is beleszórjuk. Erőteljesen keverve a tűzön 2-3 percig főzzük, majd félrehúzzuk és még 5 percig intenzíven keverjük.
3. Ha kész, félretesszük, és lereszeljük a vöröshagymát, amit a 6 evőkanál forró olajon szalmasárgára pirítunk. A maradék olajba mártott evőkanállal a dödöllét tányérra szaggatjuk, az olajos hagymával megkenegetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.