Brokkolival töltött burgonya
Elkészítés módja
1. Az alaposan megmosott burgonyákat bő sós vízben megfőzzük, majd ha kicsit kihűltek akkor meghámozzuk. Ezután vékony talpakat, és kalapokat vágunk a burgonyákra, a közepüket karalábé gyöngyözővel kivájjuk, és sózzuk, borsozzuk. A burgonyák belsejét, a levágott részeit keverőtálba tesszük, és villával összetörjük.
2. A rózsáira szedett brokkolit, a zöldséglevesben puhára főzzük, leszűrjük, a burgonyához adjuk, majd összekeverjük, nem baj ha a brokkoli kicsit széttörik. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy krémes legyen a töltelék, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük.
3. Most az előkészített burgonyákat tepsibe tesszük, egyformán megtöltjük a brokkolis töltelékkel, meglocsoljuk az olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
4. Ha elkészült, forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel díszíthetjük.
Egyszerű, nagyszerű, mutatós, (bizonyára) ízletes... Mi mást kívánhatna még az ember?! Na jó, nekem még egy kis tetejére pirított reszelt sajt fel tudná tenni az "i"-re a pontot. :)
Köszönjük szépen.
Nagyon guszta!