Petrezselymes gnocchi

Petrezselymes gnocchi recept
Hozzávalók
•  50 dkg lisztes fajtájú burgonya
• 
•  8 csokor (szárastól 15 dkg) petrezselyem
•  1 kis fej vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  12 dkg vaj
•  1 tojás
•  8-10 dkg finomliszt és búzadara
•  egy-egy késhegynyi őrölt fekete bors és reszelt szerecsendió
•  6-8 dkg finomra reszelt parmezán sajt
a nyújtáshoz:
•  egy kevés liszt

Elkészítés módja

1. A burgonyát héjastól jól megmossuk, enyhén sózott vízben megfőzzük, leszűrjük. Még melegen meghámozzuk, szitán (a burgonyanyomó nem elég finom hozzá) áttörjük és így hagyjuk kihűlni.

2. Közben a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, a leveleket a szárról lecsipkedjük. Egyharmadát fölaprítjuk és letakarva félretesszük. (Az is jó megoldás, ha nincs idő és kedv a levelekkel pepecselni, hogy a kis kötegeket szorosan összefogjuk, és addig vágjuk, míg a szárukhoz nem értünk.) A hagymát meg a fokhagymát meghámozzuk, fölaprítjuk, a maradék petrezselyemmel egy serpenyőben 3 deka megolvasztott vajon, kevergetve 3 percig pároljuk.

3. Ezután merülőmixerrel nagyon finomra turmixoljuk (turmixgépben egy kevés burgonyát is hozzá-adva kell pürésíteni) és összekeverjük a tojással, a liszttel, a búzadarával meg a kihűlt burgonyával. Megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük és jól kidolgozzuk.

4. A tésztát három részre osztjuk, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon 2,5 centi átmérőjű rudakká sodorjuk. Tetejüket egy kevés liszttel meghintjük, a rudakat 0,5-0,75 centi vastagon fölszeleteljük. A tésztadarabkákat a lisztben kissé meghempergetve oválisra (rögbi labda formájúra) alakítjuk, végül tetejüket egy villával (lehet egy kés fokával is) megnyomkodjuk, hogy a kagylóhéjhoz hasonlítsanak, így lesznek gnocchi formájúak.

5. Enyhén meglisztezett konyharuhán negyedórán át száradni hagyjuk, majd forrásban lévő megsózott vízben kb. 5 percig főzzük, azután leszűrjük.

6. Közben a maradék vajat fölolvasztjuk, a félretett egyharmadnyi petrezselymet kevergetve megforrósítjuk rajta, és tálaláskor a gnocchira locsoljuk. A parmezánsajttal megszórva kínáljuk.

A leírásban szereplő Petrezselymes gnocchi recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (gnocchi recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.