Parajjal töltött rántott palacsinta
Elkészítés módja
1. Hagyományos módon megsütjük a sós palacsintákat.
2. A töltelékhez a paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket enyhén sózott, szódabikarbónás – ettől szép üde színe lesz a spenótnak –, forrásban lévő vízbe dobjuk. 1 perc után leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kicsit kinyomkodjuk. Durvára vágjuk, egy serpenyőben, az olvasztott vajon megfuttatjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Hűlni hagyjuk, azután a tejföllel és a reszelt sajttal ízesítjük.
3. Ezt a finom parajos krémet a palacsintákra kenjük,
majd két szélükből egy keveset a közepe felé visszahajtva felgöngyöljük. Rövid időre hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a formáját jobban megtartsa.4. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba, és a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Tartármártást kínálunk hozzá, aminek a készítése csak annyiból áll, hogy a hozzávalókat összekeverjük.
Köszönjük, nagyon finom menü, csak ajánlani tudjuk.
Ez a tálalás valami csodás! ;) Szinte érzem a frissen megpirult szezámmag illatát! Nyamiii! Azt hiszem, ideje lenne már egyszer kipróbálnom a sós palacsintát is...
Nagyon izgi egy palacsinta.
Parajjal töltve még nem készítettem.
Finom lehet,köszönöm a receptet.