Parajjal töltött rántott palacsinta

Parajjal töltött rántott palacsinta recept
Hozzávalók
•  8 darab hagyományosan sütött sós (cukor nélküli) palacsinta
A töltelékhez:
•  50 dkg friss paraj
• 
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  5 dkg vaj
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál fokhagymakrém
•  2 evőkanál tejföl
•  5 dkg reszelt füstölt sajt
A bundázáshoz:
•  5 evőkanál finomliszt
•  2 nagy tojás
•  3 evőkanál szezámmag
•  6-7 evőkanál zsemlemorzsa
A sütéshez:
•  bő olaj
A tartár mártáshoz:
•  8 evőkanál majonéz
•  fél kiskanál mustár
•  2 evőkanál tejföl vagy sűrű főzőtejszín
•  1-2 evőkanál száraz fehérbor (lehet ecetes uborka leve is)
•  1-2 kiskanál citromlé
•  1-2 kiskanál porcukor
•  késhegynyi őrölt fekete vagy fehér bors

Elkészítés módja

1. Hagyományos módon megsütjük a sós palacsintákat.

2. A töltelékhez a paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket enyhén sózott, szódabikarbónás – ettől szép üde színe lesz a spenótnak –, forrásban lévő vízbe dobjuk. 1 perc után leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kicsit kinyomkodjuk. Durvára vágjuk, egy serpenyőben, az olvasztott vajon megfuttatjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Hűlni hagyjuk, azután a tejföllel és a reszelt sajttal ízesítjük.

3. Ezt a finom parajos krémet a palacsintákra kenjük,

majd két szélükből egy keveset a közepe felé visszahajtva felgöngyöljük. Rövid időre hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a formáját jobban megtartsa.

4. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba, és a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Tartármártást kínálunk hozzá, aminek a készítése csak annyiból áll, hogy a hozzávalókat összekeverjük.

A leírásban szereplő Parajjal töltött rántott palacsinta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Parajjal töltött rántott palacsinta recept - 3 hozzászólás

  1. admin
    admin #6115 2013. 06. 10. 22:06 Válasz

    Köszönjük, nagyon finom menü, csak ajánlani tudjuk.

  2. cherryka
    cherryka #6109 2013. 06. 10. 21:24 Válasz

    Ez a tálalás valami csodás! ;) Szinte érzem a frissen megpirult szezámmag illatát! Nyamiii! Azt hiszem, ideje lenne már egyszer kipróbálnom a sós palacsintát is...

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #6100 2013. 06. 10. 20:51 Válasz

    Nagyon izgi egy palacsinta.
    Parajjal töltve még nem készítettem.
    Finom lehet,köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Parajjal töltött rántott palacsinta recept - 3 hozzászólás

  1. admin
    admin #6115 2013. 06. 10. 22:06 Válasz

    Köszönjük, nagyon finom menü, csak ajánlani tudjuk.

  2. cherryka
    cherryka #6109 2013. 06. 10. 21:24 Válasz

    Ez a tálalás valami csodás! ;) Szinte érzem a frissen megpirult szezámmag illatát! Nyamiii! Azt hiszem, ideje lenne már egyszer kipróbálnom a sós palacsintát is...

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #6100 2013. 06. 10. 20:51 Válasz

    Nagyon izgi egy palacsinta.
    Parajjal töltve még nem készítettem.
    Finom lehet,köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.