Sajtos zöldségraguval töltött padlizsán
Elkészítés módja
1. Egy hőálló edénybe 0,5 dl olívaolajat öntünk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott póréhagymát, a csiperkét, a sárgarépát, a zellergumót és a rózsáira szedett brokkolit. Ezután ráöntjük a zöldséglevest, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és a fedővel lefedve, mikróban roppanósra pároljuk.
2. A megmosott padlizsánokat késsel hosszában félbevágjuk, majd evőkanállal kivájjuk a közepüket, sózzuk, borsozzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
3. Megtöltjük a párolt zöldségekkel, meglocsoljuk a levével, a kevés olívaolajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük, és forrón tálaljuk. Friss petrezselyemmel díszítjük.
Köszönjük szépen cherryka a visszajelzést, örömmel vettük.
Örömmel jelenthetem: végre sort kerítettem az elkészítésére, és nálam sikeresen vizsgázott ez a finomság! :) És mivel volt a hűtőnkben egy kimaradt tojássárgája, így gondoltam felhasználom, mielőtt megromlik, ezért hozzáadtam a raguhoz. Egyrészt az ízén sem rontott, másrészt jobban összefogta a tölteléket. Legközelebb talán csupán annyit változtatok, hogy a zellert kihagyom, mert bár keveset használtam belőle, számomra így is túl átütő volt az aromája (de ugye ízlések és pofonok). Summa summarum: köszönöm az ízletes receptet, megérte kipróbálni! ;)