Sajtos zöldségraguval töltött padlizsán

Sajtos zöldségraguval töltött padlizsán recept
Hozzávalók
•  1 dl olívaolaj
•  1 fej vöröshagyma
•  10 cm-es póréhagyma
•  20 dkg csiperke
•  2 szál sárgarépa
•  1 cikk zellergumó
•  30 dkg brokkoli
•  1 dl zöldségleves
• 
•  őrölt bors
•  1 csokor petrezselyem
•  2 db nagyobb padlizsán
•  20 dkg Edami sajt

Elkészítés módja

1. Egy hőálló edénybe 0,5 dl olívaolajat öntünk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott póréhagymát, a csiperkét, a sárgarépát, a zellergumót és a rózsáira szedett brokkolit. Ezután ráöntjük a zöldséglevest, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és a fedővel lefedve, mikróban roppanósra pároljuk.

2. A megmosott padlizsánokat késsel hosszában félbevágjuk, majd evőkanállal kivájjuk a közepüket, sózzuk, borsozzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

3. Megtöltjük a párolt zöldségekkel, meglocsoljuk a levével, a kevés olívaolajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük, és forrón tálaljuk. Friss petrezselyemmel díszítjük.

A leírásban szereplő Sajtos zöldségraguval töltött padlizsán recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sajtos zöldségraguval töltött padlizsán recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #5264 2013. 05. 14. 17:07 Válasz

    Köszönjük szépen cherryka a visszajelzést, örömmel vettük.

  2. cherryka
    cherryka #5263 2013. 05. 14. 16:45 Válasz

    Örömmel jelenthetem: végre sort kerítettem az elkészítésére, és nálam sikeresen vizsgázott ez a finomság! :) És mivel volt a hűtőnkben egy kimaradt tojássárgája, így gondoltam felhasználom, mielőtt megromlik, ezért hozzáadtam a raguhoz. Egyrészt az ízén sem rontott, másrészt jobban összefogta a tölteléket. Legközelebb talán csupán annyit változtatok, hogy a zellert kihagyom, mert bár keveset használtam belőle, számomra így is túl átütő volt az aromája (de ugye ízlések és pofonok). Summa summarum: köszönöm az ízletes receptet, megérte kipróbálni! ;)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sajtos zöldségraguval töltött padlizsán recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #5264 2013. 05. 14. 17:07 Válasz

    Köszönjük szépen cherryka a visszajelzést, örömmel vettük.

  2. cherryka
    cherryka #5263 2013. 05. 14. 16:45 Válasz

    Örömmel jelenthetem: végre sort kerítettem az elkészítésére, és nálam sikeresen vizsgázott ez a finomság! :) És mivel volt a hűtőnkben egy kimaradt tojássárgája, így gondoltam felhasználom, mielőtt megromlik, ezért hozzáadtam a raguhoz. Egyrészt az ízén sem rontott, másrészt jobban összefogta a tölteléket. Legközelebb talán csupán annyit változtatok, hogy a zellert kihagyom, mert bár keveset használtam belőle, számomra így is túl átütő volt az aromája (de ugye ízlések és pofonok). Summa summarum: köszönöm az ízletes receptet, megérte kipróbálni! ;)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.