Grillezett zöldségek fokhagymás pirítóson
Elkészítés módja
1. A olívaolajat a zúzott fokhagymával elkeverjük, majd a kenyérszeletekre kenjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot karikákra, a cukkinit vékony szeletekre, a lilahagymát cikkekre vágjuk.
2. A grillrácsot parázsló faszén fölé rakjuk, majd a fölaprított friss fűszereket a parázsra dobjuk. A zöldségeket a grillrácsra fektetjük, és a maradék fokhagymás olajjal kenegetve 4-5 perc alatt megsütjük. A zöldségeket nem kell pácolni, mert a parázsra dobott fűszerek füstjétől kellemes ízt kapnak.
3. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Amikor a zöldségek elkészültek a kenyérszeleteket is megpirítjuk.
4. Tálaláskor a zöldségeket a fokhagymás pirítósra halmozzuk, fölaprított bazsalikommal megszórva kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.