Fűszeres, gombás lecsó

Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és gyűrűire bontjuk; de az is jó, ha félfőre vágjuk, azaz félbehasítva fölszeleteljük.
2. A megforrósított olajon üvegesre sütjük, a tűzről félrehúzva a pirospaprikával meghintjük.
3. A paradicsomot meghámozzuk – ehhez ha kell, néhány pillanatra forrásban lévő vízbe is márthatjuk –, közepes kockákra vágjuk, a hagymára dobjuk, elkeverjük. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, 3 centis kockákra vágott zöldpaprikát, és a megtisztított, cikkekre darabolt gombát is.
4. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával és a köménnyel fűszerezzük. Kis lángon, félig lefödve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Puha kenyérrel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.