Kisir, avagy török tabbouleh

Kisir, avagy török tabbouleh recept
Hozzávalók
•  4 dl víz
•  20 dkg bulgur (hántolatlan szárított előfőzött búzatöret ami bioboltokban kapható)
•  2-3 kisebb kemény húsú paradicsom
•  2 nagy csomó (10 darab) újhagyma
•  3 apró friss csilipaprika vagy 1 kiskanál Erős Pista (lehet csípős Piros Arany is)
•  1 kis csokor petrezselyem
•  1 kis csokor (annyi mint a petrezselyem) mentalevél
•  2 citrom leve
•  fél kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  3 evőkanál sűrített paradicsom
•  7-8 evőkanál olívaolaj
•  (lehet étolaj is)
a tálaláshoz:
•  néhány salátalevél

Elkészítés módja

1. A vizet felforraljuk, a bulgurt beleszórjuk. 1-2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, szorosan lefedjük (fedele alá egy tiszta konyharuhát fektetünk), és megvárjuk amíg kihűl. Ez nagyjából 20 perc, ezalatt a bulgur tökéletesen megpuhul és az összes folyadékot magába szívja.

2. A paradicsomot meghámozzuk, ehhez ha kell, előtte le is forrázzuk, félbevágva kimagozzuk, húsukat kis kockákra aprítjuk. Az újhagymát megmossuk, karikákra vágjuk, egy kicsit szétszedegetjük. A csilipaprika magházát kivájjuk, húsát fölaprítjuk. A petrezselymet és a mentát finomra aprítjuk.

3. A citrom levét kifacsarjuk, a sót és a borsot elkeverjük benne, majd a sűrített paradicsommal és az olajjal simára keverjük – ha Erős Pistával készítjük, akkor azt ebbe az öntetbe keverjük bele.

4. A puha bulgurt és az előkészített zöldségeket a paradicsomos öntettel összekeverjük. Letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen. Tálaláskor salátalevelekre halmozzuk.

A leírásban szereplő Kisir, avagy török tabbouleh recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.