Rókagombaleves, zöldfűszeres zsemlegombóccal

Elkészítés módja
1. Pucoljuk meg a gombát, egy tiszta ecsettel alaposan tisztítsuk meg a földtől. Aprítsuk fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát és pároljuk meg az olajban.
2. Adjuk hozzá a gombát és 2-3 percig mérsékelt tűzön pároljunk mindent így együtt.
3. Olvasszunk rá egy kis vajat, majd húzzuk le a tűzről. Szórjuk meg a liszttel, öntsük rá a leveskockából főzött 1 liter húslevest és a tejet vagy tejszínt.
4. Szórjuk meg a kakukkfűvel, a majoránnával, rottyantsunk még egyet rajta, majd öntsünk hozzá 1 dl fehérbort. Főzzük tovább 5-8 percig.
5. Amennyiben nem lenne elég sűrű a levesünk, merjünk ki egy kevés levet a fazékból egy csészébe, adjunk hozzá 1 kiskanál kukoricakeményítőt. Keverjük simára egy villával, majd öntsük a levesbe, még egyszer forraljuk fel és már készen is van.
6. Készítsük el a gombócokat, a készen vett pirított kenyérkockából és az előzetesen mozsárban összekevert rengetegféle fűszerkeverékből.
7. Adjunk hozzá a kenyérkockákhoz 1 tojást, meg 1,5 dl tejszínt és szórjuk rá a fűszerkeverékünket.
8. Gyúrjuk jól össze és hagyjuk állni legalább 20 percig.
9. Formáljunk belőle gombócokat, majd dobjuk bele a forrásban lévő vízbe és főzzük 10-15 percig.
10. Ezzel a gyönyörű, zöld színű levesbetéttel kínáljuk a rókagombalevest
Nagyon klassz kis recept,és el is készítem!Köszi.