Erdei gombapaprikás
Elkészítés módja
1. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, és lehúzzuk a tűzről. Ezután megszórjuk a fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett, a nagyobb darabokra vágott csiperkét, laskát és a szegfűgombát. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje, majd ha felforrt sóval, borssal ízesítjük. Közepes tűzön főzzük, ha félig megfőtt beleszórjuk az összevágott zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
2. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a lisztet, a tejfölt, kevés hideg vízzel elkeverjük, és a gombapörkölthöz öntjük. Ha újból felforrt, kellően besűrűsödött, elkészült.
3. Tálaláskor galuskával körítjük, és tejföllel, zöldpaprikával, paradicsommal díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.