Csángó rókagombaleves

Elkészítés módja
1. A rókagombát, a hagymát, a répát és a krumplit megtisztítjuk, 2-2,5 centis kockákra vágjuk.
2. Egy fazékba öntjük az olajat, az összes előkészített zöldséget és gombát rárakjuk. Közepes lángon, kevergetve 5-10 percig pároljuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi jó ujjnyira ellepi, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a cukrot és az ételízesítőt beleszórjuk. Beletesszük a jól megmosott paprikát is, 20-25 percig főzzük.
3. A lisztet a tejföllel és egy kevés forró levessel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. Éppen csak pár percig forraljuk. A tűzről levéve az egy kevés forró levessel elkevert tojássárgájával gazdagítjuk. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük, végül 8-10 percnyi pihentetés után pár csepp ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.