Keszeg sütve
Elkészítés módja
1. A keszegeket megmossuk, leszárogatjuk, majd mindkét oldalukat sűrűn beirdaljuk (jobb helyeken eleve így kapható). Kívül-belül besózzuk (halanként kb. 1 csapott kiskanál só kell hozzá), fél órán át pihentetjük.
2. A lisztben a pirospaprikát meg a borsot elkeverjük, a keszegeket jól beleforgatjuk.
3. A sütés következik, amire a szokásosnál jobban kell figyelni. A probléma már a megfelelő edény kiválasztásával kezdődik, hiszen a háziasszonyok ritkán rendelkeznek akkora serpenyővel, mint a vendéglők. De biztosan van otthon szélesebb vaslábasuk vagy teflontepsijük. Mindkettő jó a hal sütéséhez.
4. Az edénybe annyi olajat öntünk, amennyi majd a keszeget félig ellepi. Megforrósítjuk, és a halat kis lángon kb. 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Az a legfontosabb, hogy ropogósra, barnára süssük, így a beirdalt hal apró szálkái is átsülnek, ehetők lesznek. Csak a gerince, a nagyobb szálkái és a feje marad meg. Miután nem lehet egyszerre megsütni az összeset, sütőben kell megmelegíteni az elsőket, hogy forrón tálalhassunk.
Keszeg sütve recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nem konyhakész keszegből készítjük, a halat a pontyhoz hasonlóan kell lepikkelyezni és kibelezni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.