Keszeg sütve

Keszeg sütve recept
Hozzávalók
•  4 konyhakész keszeg (egyenként 45 dkg)
• 
•  12 dkg finomliszt
•  1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
A sütéshez:
•  bőven olaj

Elkészítés módja

1. A keszegeket megmossuk, leszárogatjuk, majd mindkét oldalukat sűrűn beirdaljuk (jobb helyeken eleve így kapható). Kívül-belül besózzuk (halanként kb. 1 csapott kiskanál só kell hozzá), fél órán át pihentetjük.

2. A lisztben a pirospaprikát meg a borsot elkeverjük, a keszegeket jól beleforgatjuk.

3. A sütés következik, amire a szokásosnál jobban kell figyelni. A probléma már a megfelelő edény kiválasztásával kezdődik, hiszen a háziasszonyok ritkán rendelkeznek akkora serpenyővel, mint a vendéglők. De biztosan van otthon szélesebb vaslábasuk vagy teflontepsijük. Mindkettő jó a hal sütéséhez.

4. Az edénybe annyi olajat öntünk, amennyi majd a keszeget félig ellepi. Megforrósítjuk, és a halat kis lángon kb. 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Az a legfontosabb, hogy ropogósra, barnára süssük, így a beirdalt hal apró szálkái is átsülnek, ehetők lesznek. Csak a gerince, a nagyobb szálkái és a feje marad meg. Miután nem lehet egyszerre megsütni az összeset, sütőben kell megmelegíteni az elsőket, hogy forrón tálalhassunk.

Keszeg sütve recepthez fűződő történet, jótanács

Ha nem konyhakész keszegből készítjük, a halat a pontyhoz hasonlóan kell lepikkelyezni és kibelezni.

A leírásban szereplő Keszeg sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.