Frissen sült pontyszelet káposztatócsnival
Elkészítés módja
1. A pontyszeleteket megmossuk, leszárítjuk, majd a halak fűszerkeverékkel megszórjuk, beledörzsöljük és forró serpenyőben, az olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük úgy, hogy a közepe szaftos maradjon.
2. A körethez a fejes káposztát nagy lyukú reszelőn keverőtálba reszeljük, lesózzuk, összekeverjük, és 10 percet pihentetjük. Ezután kinyomjuk a levét, hozzáadjuk az őrölt fűszerköményt, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, a lisztet és összedolgozzuk. Végül 1 evőkanálnyi káposztás masszát teszünk a vizes tenyerünkbe, kigömbölygetjük, kilapítjuk és forró serpenyőben, az olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek lecsepegtetjük, és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
3. Tálaláskor a káposztatócsnit tányérra halmozzuk, és melléfektetjük a sült pontyszeletet. Forrón kínáljuk.
Jól hangzik a káposztás tócsni!