Bundás hal
Elkészítés módja
1. Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá friss vagy a fagyasztott tengeri hal is. Utóbbit ha felengedett, kissé ki kell nyomkodni és leszárogatni, nehogy sütés közben szétessen. A halat besózzuk, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük.
2. A burgonyát megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük. Alaposan kinyomkodjuk (az így nyert burgonyalevet igyuk meg vagy adjuk leveshez, mert nagyon egészséges). Ez a művelet azért fontos, mert ha túl vizes a burgonya, nem tapad a halra, ami pedig rátapad, sütéskor leválik róla. Ugyanez az oka annak, hogy csak régi krumpli jó hozzá, újburgonyából ne készítsük!
3. A megfűszerezett halat a lisztbe hempergetjük, majd a lereszelt burgonyába forgatjuk, amit jól rá is nyomkodunk. Ahhoz, hogy a hal szép aranybarnára süljön, ne égjen meg, de a nem elég forró olajtól a bundája se váljon le, nagyon kell figyelni a sütésére, ezért a reszelt burgonyából 1-2 szálat dobjunk az olajba. Ha följön az olaj tetejére és sülni kezd, akkor jó; belerakhatjuk a halszeleteket.
4. Oldalanként kb. 3 percig sütjük, végül szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük.
5. Majonézes almával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a meghámozott, kockákra vágott gyümölcsöt majonézbe keverjük, és kisebb darabokra tépett salátalevelekkel gazdagítjuk. Citromcikkekkel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.