Cukkinifőzelék
Elkészítés módja
1. A cukkinit és a csillagtököt meghámozzuk, mindkettőt lapjában félbevágjuk, majd kikaparjuk a magjaikat. Húsukat hosszú vékony szálakra gyaluljuk. A továbbiakban pont úgy kell ezeket főzni, mint a tökfőzeléket.
2. A hagymát finomra aprítjuk, majd egy lábasban, az olajon közepes lángon kb. 5 perc alatt aranysárgára pirítjuk.
3. Meghintjük a paprikával, elkeverjük, majd azonnal ráöntünk 2-3 deci vizet. Ezt követően lefedjük, majd kb. 10 percig pároljuk.
4. Levesszük a fedelét, hozzáadjuk a cukkinis-csillagtököt, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi a kétharmadáig ér. Megsózzuk, majd megfűszerezzük a fölaprított kaporral, s lefedve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
5. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel együtt, majd hozzáadjuk a tejet is. Először egy kevés forró levet merünk rá, majd elkeverjük, s csak ezután öntjük a tökhöz. Pár percig kevergetve forraljuk, ezalatt besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és a főzeléket ecet segítségével pikánsra ízesítjük.
Cukkinifőzelék recepthez fűződő történet, jótanács
Főzhetjük pirospaprika nélkül is. Aki szereti, csípős paprikakrémmel is tüzesítheti. Önmagában, tükörtojással vagy vagdalttal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.