Lecsós tök

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban az olajon közepes lángon 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezalatt a paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket kiskéssel meghámozzuk – ehhez ha kell, néhány pillanatra forrásban lévő vízbe is márthatjuk, fölaprítjuk, a hagymára szórjuk. Kb. 5 perc alatt sűrű mártássá főzzük.
2. A paprikát kicsumázzuk, megmossuk, húsukat 2-3 centis kockákra vágjuk. A paprikát a tökkel együtt a paradicsomos alaphoz adjuk, megsózzuk, a paprikakrémmel tüzesítjük. 1,5 deci vizet ráöntünk, lefödve, közepes lángon 18-20 perc alatt puhára pároljuk; közben néhányszor megkeverjük.
3. A tejfölt a liszttel és 1 deci vízzel simára dolgozzuk. A lecsós tököt ezzel a tejfölös habarással sűrítjük, 1 percig forraljuk, máris tálalhatjuk.
Igy meg nem keszitettem, koszonom az otletet! :) Igy is biztosan nagyon finom. :) Sot!