Pizzás csiga
Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk, egy decit kimerünk belőle, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kevés porcukrot, és nagyjából 15 perc alatt fölfuttatjuk (langyos helyre félretesszük egy kis időre).
2. A szobahőmérsékletű lisztet egy tálba szitáljuk, majd egy kis sót szórva rá, a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel, a porcukorral és a langyosra olvasztott vajjal (vagy a szobahőmérsékletű olajjal) kb. 10 perc dagasztással hólyagosra dolgozzuk. Végül egyenként belekeverjük a tojások sárgáját is.
3. Megkenjük olajjal a tetejét, majd egy konyharuhával letakarva, 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
4. A töltelékhez felkockázzuk a szalonnát, majd az olajat ráöntve megpirítjuk egy serpenyőben. Ezután hagyjuk kihűlni.
5. A tésztát kettéosztjuk. Meglisztezett gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk. A pizzaszósz felét egyenletesen rákenjük, ezt követően megszórjuk a sült szalonna felével, majd a reszelt sajttal, végül a sonkaszeletek felével. Feltekerjük a tésztát. Mondani sem kell, de így készítjük el a többi tekercset is.
6. Fölszeleteljük, majd kiolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük egy kis olajjal. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
Pizzás csiga recepthez fűződő történet, jótanács
Ha a tepsire rakott tekercseket sütés előtt meleg helyen, fél órán keresztül kelni hagyjuk, akkor vastagabb, de lazább szerkezetű tésztája lesz a csigáknak.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.