Hátszínszelet Holstein módra

Elkészítés módja
1. A hátszínszeleteket megmossuk, leszárítjuk, majd a fokhagymás-borsos varázspácot az olajjal elkeverjük, beleforgatjuk a hússzeleteket és lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap forró serpenyőben vagy roston sütő serpenyőben a saját pácoló olajával pirosra sütjük, úgy hogy a közepe rózsaszín maradjon. Oldalanként kb. 4-5 perc.
2. Közben a körethez a megtisztított kelbimbót sós forró vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Végül a forró vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd rászórjuk a kelbimbót, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és magas tűzön összeforgatjuk. Most a tojásokat egyesével olajozott forró serpenyőbe ütjük és lassú tűzön megsütjük, hogy a sárgája lágy maradjon.
3. Tálaláskor a fokhagymás kelbimbót tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült hátszínt és rácsúsztatunk 1-1 tükörtojást. Forrón kínáljuk.
:) Szerintünk is az.
Nagyon finom!