Csípős rostélyos burgonyalepényen

Csípős rostélyos burgonyalepényen recept
Hozzávalók
•  60 dkg kicsontozott hátszín vagy bélszín
•  2 kiskanál Erős Pista
•  2 kiskanál csípős mustár
• 
•  1 csapott kiskanál majoránna
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 evőkanál fokhagymakrém
a pácoláshoz meg a sütéshez:
•  olaj
a körethez:
•  1 kg burgonya
•  7 evőkanál finomliszt
•  3 tojás
•  1 púpozott kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt köménymag
•  fél csokor petrezselyem
•  1 közepes vöröshagyma vagy 1 evőkanál vöröshagymakrém
•  2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém

Elkészítés módja

1. A húst, miután a hártyát lefejtettük róla, az Erős Pista meg a mustár felével bedörzsöljük, és megolajozott alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben 3-4 napig így érleljük, de akár le is fagyaszthatjuk.

2. Sütéskor a húst 4 egyforma szeletre vágjuk, ujjnyi vastagra kiverjük, megsózzuk, a maradék Erős Pistával és mustárral, a majoránnával meg egy kevés pirospaprikával bedörzsöljük, félretesszük.

3. A körethez a burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, a liszttel meg a tojásokkal összedolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lágyíthatjuk. Megsózzuk, a köménnyel és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a kétféle apróra vágott hagymával vagy a hagymakrémekkel ízesítjük. Négyfelé osztjuk, majd egyenként 2-3 evőkanál forró olajon, palacsintasütőben, kisujjnyi vastag lepényeket sütünk belőle. Körülbelül 3-3 percet kell sütni mindkét oldalát. Megfordítani úgy a legegyszerűbb, hogy a félkész lepényt tányérra csúsztatjuk. A sütőt ráborítjuk, majd az egészet egy mozdulattal megfordítjuk, így a lepény sületlen oldala kerül alulra.

4. Közben a hús fűszerezéséhez való fokhagymakrémet vigyázva, nehogy megégjen, 2-3 evőkanál olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzva a maradék pirospaprikával megszórjuk.

5. A hússzeleteket szintén egy kevés olajon sütjük meg, oldalanként 2-4 perc alatt, aszerint, ki hogyan – angolosan, félangolosan vagy jól átsütve – szereti.

6. Tálaláskor minden tányérra egy-egy burgonyalepényt fektetünk, a paprikás-fokhagymás olajjal megkenjük. A sült pecsenyét rárakjuk, végül ezt is megkenjük.

A leírásban szereplő Csípős rostélyos burgonyalepényen recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lepény, rostélyos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.