Csípős rostélyos burgonyalepényen

Elkészítés módja
1. A húst, miután a hártyát lefejtettük róla, az Erős Pista meg a mustár felével bedörzsöljük, és megolajozott alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben 3-4 napig így érleljük, de akár le is fagyaszthatjuk.
2. Sütéskor a húst 4 egyforma szeletre vágjuk, ujjnyi vastagra kiverjük, megsózzuk, a maradék Erős Pistával és mustárral, a majoránnával meg egy kevés pirospaprikával bedörzsöljük, félretesszük.
3. A körethez a burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, a liszttel meg a tojásokkal összedolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lágyíthatjuk. Megsózzuk, a köménnyel és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a kétféle apróra vágott hagymával vagy a hagymakrémekkel ízesítjük. Négyfelé osztjuk, majd egyenként 2-3 evőkanál forró olajon, palacsintasütőben, kisujjnyi vastag lepényeket sütünk belőle. Körülbelül 3-3 percet kell sütni mindkét oldalát. Megfordítani úgy a legegyszerűbb, hogy a félkész lepényt tányérra csúsztatjuk. A sütőt ráborítjuk, majd az egészet egy mozdulattal megfordítjuk, így a lepény sületlen oldala kerül alulra.
4. Közben a hús fűszerezéséhez való fokhagymakrémet vigyázva, nehogy megégjen, 2-3 evőkanál olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzva a maradék pirospaprikával megszórjuk.
5. A hússzeleteket szintén egy kevés olajon sütjük meg, oldalanként 2-4 perc alatt, aszerint, ki hogyan – angolosan, félangolosan vagy jól átsütve – szereti.
6. Tálaláskor minden tányérra egy-egy burgonyalepényt fektetünk, a paprikás-fokhagymás olajjal megkenjük. A sült pecsenyét rárakjuk, végül ezt is megkenjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.