Húspogácsák muffinformában sütve
Elkészítés módja
1. A mozzarellás húspogácsákhoz a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet finomra, a paprikát és a gombát apró kockákra, a mozzarellát kisebb kockákra vágjuk.
2. A darált húst a tojással, a morzsával, a sóval, a fűszerekkel és a fölaprított hozzávalókkal összedolgozzuk. 12 kis gombócot formálunk belőle, amiket egy közepes muffinsütő olajjal kikent mélyedéseibe rakunk.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 25 perc alatt megsütjük. Azonnal tálalható. Burgonyapüré és párolt zöldségek illenek köretnek hozzá, de kínálhatjuk hidegen is.
4. A a tex-mex húspogácsához a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A paprika magházát kimetsszük, húsát 2 milliméteres kockákra vágjuk. Mindezeket a darált hússal, a csilimártással, a tojással, a sóval, a lecsöpögtetett kukoricával és babbal meg a reszelt sajttal összedolgozzuk. 12 kis gombócot formálunk belőle, amiket egy közepes muffinsütő olajjal kikent mélyedéseibe rakunk.
5. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 25 perc alatt megsütjük. Azonnal tálalható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.