Hunyadi-rostélyos
Elkészítés módja
1. A rostélyosokat kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk. Egy lábasban, a megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk. Lecsöpögtetve félretesszük.
2. Visszamaradó zsírjában a megtisztított, karikákra vágott zöldséget pirítjuk rövid ideig, majd a levessel fölöntjük.
3. Az elősütött húst belerakjuk, a lecsöpögtetett kapribogyóval és a jól megmosott citrom reszelt hájával ízesítjük. Lefödve, kis lángon 35-50 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, tányérra rakjuk, letakarva melegen tartjuk.
4. Visszamaradó levét a maradék liszttel simára kevert tejföllel sűrítjük, majd átpasszírozzuk vagy merülőmixerrel pürésítjük, és a rostélyosokra öntjük. Sonkás makarónival tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.