Fűszeres steak, pirított shitake gombával
Elkészítés módja
1. A bélszínszeleteket tenyérrel kicsit meglapítjuk, megszórjuk steak fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal és lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap forró serpenyőben vagy grillrácson, a saját pácoló olaján mindkét oldalukat pirosra sütjük, úgy hogy a közepes rózsaszín maradjon. Oldalanként kb. 5-6 perc.
2. Közben a pirított gombához, a meghámozott apróra vágott vöröshagymát forró vajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a megmosott, nagyobb darabokra vágott shitake gombát, sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel ízesítjük és rázogatva megpirítjuk.
3. A körethez a sárgarépákat meghámozzuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és a forró vajon megfuttatott aprított petrezselyemben megforgatjuk.
4. Tálaláskor a vajas sárgarépát tányérra tesszük, melléfektetjük a sült fűszeres steaket és félig rászedjük a pirított shitake gombát. Forrón kínáljuk.
Nem csoda, hiszen rengeteg komplex ízt tartalmaz ez a fogás.
Csorog a nyálam,az ilyen csodás finomságoktól,bocsánat!